به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،«مالک شریعتی» امروز (سه شنبه) در نشست خبری به مناسبت برگزاری کنفرانس مدیریت انرژی افزود: قرارداد گازی در دولت گذشته دنبال می شد که ناتمام ماند.
وی ادامهداد: تلاش برای پیگیری این قرارداد در دولت چهاردهم در جریان است که با اجرا شدن آن می توان روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز وارد کرد....
وزیر نفت پاکستان با تأکید بر مطالبه اسلامآباد از آمریکا برای دریافت معافیت تحریمی اظهار کرد: موضع اسلامآباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از ایران تنها ابراز تمایل نمیکنیم، بلکه نیازمندیم.
جوکار درباره اجرای خط لوله ترکمنستان نیز تصریح کرد: ترکمنستان باید خط لوله را از افغانستان عبور دهد در شرایط کنونی هیچ شرکت بینالمللی حاضر نیست اجرای پروژه در افغانستان و همکاری با طالبان که شناسه بینالمللی ندارد را تامین مالی کند.
خبرهای دریافتی حاکی است، سوآپ و واردات گاز ایران از ترکمنستان متوقف شده، اما مشخص نیست این توقف مقطعی و به دلایل فنی رخ داده یا دلیل دیگری برای توقف ارسال گاز به ایران وجود دارد.
اواخر مرداد امسال، قراردادی مبنی بر افزایش حجم صادرات گاز ایران به ارمنستان بین مقام های دو کشور امضا شد که براساس آن ضریب تهاتر گاز با برق نیز به نفع شرکت ملی گاز ایران اصلاح و مدت قرارداد تا سال ۲۰۳۰ تمدید شد.
وزیر نفت و نیرو پاکستان به تازگی با این ادعا که کار پیگیری احداث خط لوله گاز ایران-پاکستان آغاز شده است، گفت: پیشنهاد دریافت نفت و «گاز ارزان» از جمهوری اسلامی ایران روی میز اسلامآباد است.
قطعی گاز در زمستانها که هر سال شدیدتر میشود به دغدغهای بزرگ برای صنایع تبدیل شده است. از سوی دیگر گفته میشود پس از اینکه دولت در مقام شرکت ملی نفت، نرخ گاز طبیعی را از ۵هزار تومان به ۷هزارتومان افزایش داد و این نرخ نسبت به هابهای تولیدکننده گرانتر شد، بیش از هر چیز رقابتپذیری تولیدکنندههای داخلی که از گاز طبیعی استفاده و محصولات خود را صادر ...
مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: هماکنون ایران و ترکمنستان قرارداد واردات ۱۰ میلیون متر مکعب گاز ترکمنستان را امضا کردهاند و این امکان وجود دارد که میزان واردات به ۲۰ میلیون متر مکعب برسد.
فعال اقتصادی با اشاره به قرارداد واردات گاز از ترکمنستان گفت: واردات، ذخیره و صادرات بهموقع منابع گازی میتواند در حوزه مصرف انرژی داخلی ایجاد تعادل کند
مشاور مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در دورهای که به دلایل مختلف توان صادرات گاز تولیدی کشور، اندک است؛ ظرفیت ۳۹ هزار کیلومتر خطوط فشار قوی انتقال گاز، بستر واردات گاز از کشورهایی مثل ترکمنستان و روسیه و صادرات آن به سایر کشورهای منطقه مثل ترکیه، عراق، آذربایجان، ارمنستان، حتی عمان و پاکستان را فراهم کرده و علاوه بر افزایش سهم و منافع اقتصادی ایران ...
در صورت آغاز واردات گاز از ترکمنستان، علاوه بر سوآپ سالانه ۳ تا ۴ میلیارد مترمکعبی گاز ترکمنستان، ۳ تا ۴ میلیارد مترمکعب نیز گاز از این کشور خریداری میشود که این موضوع، یک تجارت برد - برد برای هر دو کشور است.
نایب رئیس اول کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: خیلی به نفع ماست که گاز را از ترکمنستان یعنی از شمال کشور دریافت کنیم و دیگر مجبور به انتقال گاز از جنوب به شمال نباشیم.
کارشناس بازار انرژی با اشاره به افزایش سهم ایران در تجارت انرژی با واردات گاز از ترکمنستان گفت: با از سرگیری واردات گاز، ایران بهسمت تبدیل شدن و ایجاد هاب گازی در خاورمیانه حرکت خواهد کرد.
چندین سال است که ایران به عنوان دومین دارنده منابع گازی دنیا برنامه تبدیل شدن به هاب گازی منطقه را دارد، هرچند در سالهای اخیر این برنامه فراز و نشیبهای متعددی را پشت سر گذاشت اما اکنون با استارت واردات گاز از ترکمنستان به این رویا نزدیک شده است.